Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
21.04.2024 07:50

Alejí klenů kolem rybníků

 Krucemburk – Staré Ransko – Ždírec n. Doubravou. Délka 7 km. Odj. 7:53 ČD. Návrat 14:00, 16:06 ČD. Ved: Květa Janáčková. Turistická vycházka týmu B. Pro pomalejší členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

21.04.2024 07:55

Meandry Struhy

Veselí - Lepějovice - Meandry Struhy - Bílý kopec - Kokešov – Opočínek. Délka trasy 8 km / 13 km. Odjezd 7:58 ČD, návrat 12:47 / 15:15 Bus MHD č.15. Ved: L. Kvapilová.  Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

28.04.2024 07:50

Krajinou evropského rozvodí Labe - Dunaj

Čachnov – Zámecká studánka – Karlštejn - Svratka. Délka trasy 7,5 km. Odjezd 7:53 ČD. Návrat Bus + ČD 16:02. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pro pomalejší členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

28.04.2024 08:35

Zřícenina hradu Rýzmburk

Olešnice /okr. Náchod / - Rýzmburk - Starkoč . Délka trasy 14 km. Odjezd 8:35 ČD, návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

04.05.2024 14:00

Pardubická náměstí - trolejbusový výlet do historie

Masarykovo nám. – nám. Jana Pernera – nám. Legií – nám. Dukelských hrdinů – Zborovské nám. – nám. Republiky – Smetanovo nám. – Schwarzovo nám. – Komenského nám. – Pernštýnské nám. – Lázně Bohdaneč

Historickým trolejbusem Škoda 9Tr.

Sraz účastníků na zastávce MHD Třída Míru (u záchodků).

A zejména pro ty nejmenší: cestou zastávka na BOŽÍ ZMRZKU.

Jízdné ve výši 50 Kč se platí při nástupu do trolejbusu.

typ akce: Výlety do historie

Archiv aktualit

Kategorie Aktuality

Autogramiáda v železničním Museu

obrázek k článku

Autoři Martin Navrátil a Oldřich Čížek Vás zvou na autogramiádu nové publikace, která se uskuteční v rámci běžné otevírací doby železničního Musea Rosice n.L. v tuto sobotu dne 30.5.2020 v čase 10:00 – 12:00 hod. Dílo je žhavou novinkou pro všechny příznivce železnice a historie Pardubic. Dozvíte se mnoho zajímavého o nádraží v Pardubicích, Rosicích, ale i o zastávkách nesoucích ve svém názvu Pardubice, včetně přesahu do Stéblové a Kostěnic. Formát A5, plnobarevná obálka, 130 stran, 180 fotografií a vyobrazení. Některé fotografie nebyly doposud publikovány. Všichni jsou srdečně zváni.


Z turistické vycházky na Libický vrch

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka uspořádal v neděli 24. května turistickou vycházku do okolí Velkého Oseka. Výletu se zúčastnilo 19 turistů a délka trasy byla necelých 11 km. Nabízíme fotografii z výletu.


Z Ratboře do Kutné Hory

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka uspořádal po dvouměsíční pauze způsobené epidemií koronaviru v neděli 17. května turistickou vycházku z Ratboře přes Suchdol do Kutné Hory. Nabízíme několik fotografií od Jiřího Skotnici.




Od příštího týdne Klub přátel Pardubicka opět obnovuje svou činnost

obrázek k článku

Od příštího týdne Klub přátel Pardubicka opět obnovuje svou činnost. Otevřena tedy bude opět kancelář Klubu přátel Pardubicka v Klášterní ulici v Pardubicích. Úřední hodiny však budou až do odvolání zkráceny na úterky a čtvrtky mezi 10-12 a 14-16 hodinou. Zároveň si dovolujeme upozornit, že termín pro úhradu členských příspěvků na letošní rok je prodloužen do konce května. Prosíme návštěvníky kanceláře Klubu přátel Pardubicka, aby respektovali zvýšená hygienická opatření a aby si pro případ potřeby podpisu s sebou do kanceláře nosili svou vlastní tužku.


Klub přátel Pardubicka se chystá na postupné obnovení své činnosti

obrázek k článku

Vzhledem k uvolňování opatření v souvislosti s vývojem současné situace šíření koronaviru Klub přátel Pardubice počínaje úterým 12. května obnovuje úřední hodiny v kanceláři v Klášterní ulici v Pardubicích. Úřední hodiny budou až do odvolání vždy v úterý a ve čtvrtek mezi 10-12 a 14-16 hodinou. Vstup pro veřejnost bude dovolen pouze s ochrannou rouškou nosu a úst a kancelář bude z hygienických důvodů upravena tak, že zde bude oddělen prostor pro veřejnost.



Omezení činnosti Klubu přátel Pardubicka v souvislosti s mimořádnými opatřeními k zamezení šíření koronaviru

obrázek k článku

Vzhledem k vyhlášeným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR souvisejícím s pozastavením šíření epidemie koronaviru přistoupil Klub přátel Pardubicka k některým omezením. Až do odvolání pozastavuje pořádání přednášek z cyklu Hovory o Pardubicku. Příští týden se tak nebude konat plánovaná projekce cestopisných filmů o Švýcarsku. Zároveň se tímto ruší konání genealogické přednášky o zkušenostech s pátráním na internetu, která se měla konat 24. března. Konat se nebude ani Výroční členská schůze Klubu přátel Pardubicka, která měla proběhnout ve čtvrtek 19. března. Až do odvolání bude pro veřejnost uzavřena kancelář Klubu přátel Pardubicka v Klášterní ulici v Pardubicích, ruší se tak úřední hodiny. Za případné komplikace se omlouváme.


Věžové vodojemy na Pardubicku

obrázek k článku

V pořadí 323. pokračování cyklu Hovory o Pardubicku nabídne přednášku ing. Roberta Kořínka z Výzkumného ústavu vodohospodářského, která se bude věnovat objektům, které mnohdy tvoří dominanty krajiny. A těmi jsou právě věžové vodojemy. Přednáška se koná ve středu 4. března od 18 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského náměstí v Pardubicích. Vstup je zdarma, široká veřejnost zvána.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem