Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Únor 2015

Zveme na Výroční členskou schůzi Klubu přátel Pardubicka - Změna místa konání!!!

obrázek k článku

Výbor Klubu přátel Pardubicka zve své členy na Výroční členskou schůzi KPP, která se bude konat ve čtvrtek 5. března od 17 hodin. Z technických důvodů jsme však nuceni změnit místo konání. Schůze se bude konat v Kongresovém sále Domu techniky na náměstí Republiky v Pardubicích. V průběhu schůze budou účastníci seznámeni a oslavami 50. výročí založení Klubu přátel Pardubicka, ale také zde bude zahájena anketa Dobroděj Pardubicka. Všichni jste srdečně zváni.


Přednáška připomene legendární hotel Veselka

obrázek k článku

V pořadí 236. Hovory o Pardubicku připomenou historii jedné z pardubických legend, kterým byl hotel Veselka. Není bez zajímavosti, že historie původně zájezdního hostince Veselka se začala psát již v roce 1684, jako vyhlášený pardubický hotel byla pak budova s tímto názvem zbořena v roce 1972. Historie Veselky tak trvala bez mála 300 let. Přednáška se koná ve středu 25. února 2015 od 18 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského náměstí v Pardubicích. Široká veřejnost je zvána, vstup zdarma. Koná se v rámci festivalu ?Buď hrdý na své město? u příležitosti 50-ti let Klubu přátel Pardubicka.


Na vybrané akce Klubu přátel Pardubicka je možné se přihlásit již nyní!

obrázek k článku

V rámci letošních oslav 50. výročí založení Klubu přátel Pardubicka chystá Klub přátel Pardubicka řadu zajímavých akcí. Velká většina z nich je přístupná široké veřejnosti bez jakékoliv předchozí rezervace. Na pět z nich je však třeba se předem registrovat. Do konce března mají na registraci na akce přednost členové Klubu přátel Pardubicka, od dubna dostane šance i široká veřejnost.


Projekce filmů o Pardubicích nabídne historické záběry města

obrázek k článku

Další pokračování cyklu Hovory o Pardubicku nabídne projekci několika krátkých filmů o Pardubicích. Návštěvníci budou mít možnost shlédnout např. historický filmový týdeník z roku 1928, amatérský film se záběry pardubických zákoutí ze čtyřicátých let 20. století, dokument o ing. Janu Kašparovi nebo film porovnávající současnou podobu Pardubic s historickými záběry města. Pořadatelem akce je Klub přátel Pardubicka a projekce filmů se koná v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského náměstí ve středu 11. února od 18 hodin. Vstup je zdarma, široká veřejnost je zvána. Akce se koná v rámci festivalu ?Buď hrdý na své město? v rámci padesátého výročí vzniku Klubu přátel Pardubicka.


NA VYBRANÝCH AKCÍCH U PŘÍLEŽITOSTI 50. VÝROČÍ KPP BUDOU MÍT ČLENOVÉ KLUBU PŘEDNOST. PŘIHLÁSIT SE MŮŽETE JIŽ NYNÍ

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka v rámci letošních oslav půl století své existence chystá celou řadu zajímavých akcí pro širokou veřejnost. Chystáme však několik vybraných akcí, na nichž chceme účast nabídnout přednostně členům Klubu přátel Pardubicka. Na tyto akce je možné se již nyní přihlásit v kanceláři Klubu přátel Pardubicka.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem