Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Únor 2016

Budoucnost pardubického letiště

obrázek k článku

Hostem dalšího pokračování cyklu Hovory o Pardubicku bude ve středu 2. března ředitelka pardubického letiště ing. Hana Šmejkalová a hovořit se bude o rozvoji pardubického letiště. Začátek je v 18:00 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského nám. Vstup zdarma, široká veřejnost zvána.


Členové pražské pobočky Klubu přátel Pardubicka navštívili Senát PČR

obrázek k článku

Exkurze do Senátu Parlamentu České republiky pořádaná dne 16. února se vydařila. Místopředsedkyně Senátu paní Miluše Horská připravila hodinovou besedu, nechybělo drobné občerstvení suvenýry pro každého účastníka exkurze. Součástí byla prohlídka Valdštejnského paláce s podrobným odborným výkladem i různými historickými příběhy. Kdo přišel tak určitě nelitoval.


Nabídka k účasti na turistickém soustředění KPP v oblasti Chodska

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá také v letošním roce turistické soustředění. To se bude konat v Českém lese v oblasti Chodska v termínu 10.9. - 17.9.2016 (od soboty do soboty). V této oblasti jsou možné výlety např. na vrch Čerchov 1.042 m.n.n. (nejvyšší vrchol Českého lesa), nedaleko je rekreační oblast Babylon (rybník a koupaliště), možný výlet do Trhanova sídla Lomikara, nebo do Chodova (lidová architektura) či do Klenčí pod Čerchovem nebo do Domažlic ( hrad, opevnění, věž). Autobusem jsou pak možné výlety do Klatov (katakomby) či do Hršovského Týna (zámek a hrad). Ubytování je zajištěno v hotelu Lesana v Peci pod Čerchovem ve 2-3 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Polopenze přijde na 500 Kč na osobu a den.


Vzhled města pohledem atelieru Josef Macas, Martin Macas

obrázek k článku

Další pokračování cyklu Hovory o Pardubicku pořádá Klub přátel Pardubicka již ve čtvrtek 18. února. Hosty budou architekti Josef Macas, Martin Macas a Pavla Pannová. Začátek je v 18:00 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského nám. Vstup zdarma, široká veřejnost zvána.


PŘEDJARNÍ NYMBURK NEBO TAJEMNÉ PARDUBICE

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá v sobotu 19. března komentovanou prohlídku po zajímavostech města Nymburka spojenou s návštěvou Polabského muzea Nymburk. Zájemci z řad členů Klubu přátel Pardubicka se mohou k účasti na výletě přihlásit v kanceláři Klubu přátel Pardubicka v Klášterní ulici v Pardubicích. Výlet je organizován vlakem, dopravu i vstupné si hradí každý sám. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka. V sobotu 9. dubna pak KPP pořádá pod názvem Tajemné Pardubice II. pro své členy návštěvu kulturní památky ? školního mlýna v prostorách potravinářské školy, návštěvu zámecké kaple pardubického zámku a komentovanou prohlídku archeologické expozice VČM Pardubice. Cena: 50 Kč ? bude vybírána při přihlášení na akci. Zahrnuje všechny vstupy do památek. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka. Přihlásit je možné v kanceláři KPP.


NÁVRH NAUČNÉ STEZKY ČERVEŇÁK POČÍTÁ S DESÍTKOU ZASTAVENÍ

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka vypracoval návrh deseti zastavení, které by měla v budoucnu propojit trasa naučné stezky, která by měla připomenout historické, přírodní i technické zajímavosti území podél toku řeky Chrudimky v prostoru bývalého vojenského cvičiště. První zastavení by se tak mělo objevit již v parku pod Vinicí a mělo by připomenout historii Vinice jako výletního místa Pardubáků na počátku 20. století, na dalších informačních tabulích by měla být připomínka počátku Pardubic v oblasti vedle kostela sv. Jiljí v Pardubičkách, jedno ze zastavení by mělo být věnováno technickým památkám v podobě několika mostů, přičemž jeden z nich dal pojmenování celému území. Délka naučné stezky by měla být necelé 3 km.


Vzhled města pohledem atelieru Adam první

obrázek k článku

Další pokračování cyklu Hovory o Pardubicku pořádá Klub přátel Pardubicka již ve čtvrtek 4. února. Hostem bude ing. arch. Jan Kovář a hovořit se bude o pohledu architektonického atelieru na architekturu a urbanismus Pardubic. Začátek je tentokrát v 18:30 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského nám. Vstup zdarma, široká veřejnost zvána.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem