Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Únor 2017

Obrázky ze starých Pardubic - Na západ od centra města

obrázek k článku

V pořadí 273. Hovory o Pardubicku nabídnou povídání doplněné projekcí dobových fotografií z pardubických čtvrtí Svítkov, Popkovice, Rosice nad Labem, Trnová nebo Ohrazenice. Návštěvníci budou tak moci shlédnout více jak stovku historických fotografií. Akce se koná ve středu 1. března od 18 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského náměstí v Pardubicích. Vstup zdarma, široká veřejnost zvána.


Hovory o Pardubicku - Pardubická sídliště

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá v rámci cyklu Hovory o Pardubicku přednášku o historii pardubických sídlišť doplněnou projekcí historických fotografií pardubických sídlišť Dukla, Polabiny, Závodu míru, Dubina, ale i fotografií ze staré Karloviny. Přednáška se koná ve středu 22. února od 18 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského náměstí v Pardubicích. Široká veřejnost zvána, vstup zdarma.


DAGMAR PECKOVÁ HOSTEM KOMORNÍ FILHARMONIE PARDUBICE

obrázek k článku

Komorní filharmonie Pardubice zve na koncert z cyklu ?Máme hosty?, při kterém se představí spolu s přední českou mezzosopranistkou Dagmar Peckovou. V rámci koncertu s poněkud provokativním názvem ?Hříšné a frivolní ženy? se posluchači seznámí se zhudebněnými příběhy žen, které jsou pro své různorodé osudy považovány za symboly ? symboly lásky i nenávisti, hříchu i odpuštění, symboly dobrého i zlého.


Genealogická přednáška Lubomíra Havrdy

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka pořádá v pondělí 20. února od 17 hodin genealogickou přednášku odborníka na sestavování rodokmenů pana Lubomíra Havrdy. Přednáška se koná v historické klubovně Evropského domu na Pernštýnském náměstí. Vstup zdarma.


Obrázky ze starých Pardubic - Na východ od centra města

obrázek k článku

V pořadí 271. Hovory o Pardubicku nabídnou povídání doplněné projekcí dobových fotografií starých Pardubic. Návštěvníci tak budou moct shlédnout více jak stovku historických fotografií Bílého předměstí, Židova, Studánky, Vystrkova či Pardubiček. Přednáška doplněná projekcí se koná ve čtvrtek 9. února od 18 hodin v sále Jana Kašpara v přízemí staré reálky na Komenského náměstí v Pardubicích. Vstup zdarma, široká veřejnost zvána.


Nabídka k účasti na natáčení televizního pořadu Zázraky přírody

obrázek k článku

Opět tu máme nabídku k účasti na natáčení v České televizi v roli obecenstva. Tentokrát se nabídka týká účasti na natáčení zábavného pořadu "Zázraky přírody", který moderují Maroš Kramár a Vladimír Kořen za účasti čtyř VIP hostů. Natáčení se bude konat v sobotu 18. března 2017 v sídle České televize na Kavčích horách od 8:30 do 16:30 (čas bude ještě upřesněn). Pro všechny předem přihlášené účastníky bude zajištěna doprava z Pardubic i návrat zpět do Pardubic zdarma. Každému účastníkovi bude po skončení natáčení na místě vyplacena odměna ve výši 100 Kč v hotovosti. Účast není omezena pouze na členy Klubu přátel Pardubicka, přihlásit se může kdokoliv, kdo má zájem se zúčastnit celodenního natáčení v sídle České televize na Kavčích horách. Přihlásit k účasti je možné buďto emailem na adrese info@kppardubicka.cz nebo osobně v kanceláři…


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem