Vítejte, návštěvníku. Můžete se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Zveme Vás
20.03.2024 18:00

Pardubice Pernštýnské

Koná se v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského nám. v Pardubicích

typ akce: Hovory o Pardubicku

24.03.2024 08:05

Přírodní památka Hřídelecká Hůra

Nová Paka Aut.st. - PP Hřídelecká Hůra - Lázně Bělohrad. Délka trasy 14 km. Odjezd 7:05 Arriva + Bus. Návrat 17:17 ČD. Ved: L. Černíková. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

24.03.2024 08:05

Naučná stezka Krajem Chrudimky

Lukavice – Skalka – Svídnice – Škrovád (jez) – Slatiňany. Délka trasy 7 km. Odjezd 8:05 Bus st, 13. Návrat 14:59 - 15:33 ČD Os, 14:55 Bus. Ved: Květa Janáčková. Ved: J. Votrubová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:00

Přes střechu Evropy

Pustá Kamenice - Žižkov - Borová u Poličky. Délka trasy 10 km. Odjezd 9:02 ČD. Návrat 16:56 ČD. Ved: P. Kožený. Turistická vycházka týmu A. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

31.03.2024 09:30

Velikonoce v Polabí

Valy – Mělice – Lohenice - Přelouč. Délka trasy 5,5 km. Odjezd 9:30 ČD (LETNÍ ČAS). Návrat 12:37 – 14:37 ČD Os, 13:05 – 14:05 R. Ved: M. Timarová. Turistická vycházka týmu B. Pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.

typ akce: Turistické vycházky

Archiv aktualit

Kategorie Prosinec 2017

Z Pokladů zbrojnic

obrázek k článku

Členové a příznivci Klubu přátel Pardubicka měli možnost se ve čtvrtek 28. prosince zúčastnit komentované prohlídky výstavy Poklady zbrojnic, kterou účastníky provedl jeden z autorů výstavy na pardubickém zámku Mgr. Jan Tetřev. Účastníci prohlídky s napětím poslouchali více jak hodinu poutavý výklad zaměřený zejména na lovecké zbraně vystavené v této expozici. Přikládáme několik fotografií dokumentujících tuto poslední akci Klubu přátel Pardubicka v roce 2017.


Krásné Vánoce

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka přeje všem svým členům a příznivcům krásné vánoční svátky a úspěšný rok 2018.


Turistické soustředění bude příští rok v Bílých Karpatech

obrázek k článku

Již nyní je možné se přihlásit k účasti na turistické soustředění, které Klub přátel Pardubicka pořádá od 2. června do 9. června 2018 v Kněždubu u Střážnice v Bílých Karpatech. Ubytování bude zajištěno ve dvou a třílůžkových pokojích. Cena za os/týden je 3.300,- Kč včetně polopenze. Přihlášky spolu s vratnou zálohou 1.650,- Kč je možné odevzdávat do 30.1.2018 v kanceláři KPP vždy v úterý a čtvrtek 10-12 hod. a 13-17 hod. Akce je určena pouze pro členy Klubu přátel Pardubicka.


Z návštěvy pivovaru

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka uspořádal pro své členy v pondělí 11. prosince komentovanou prohlídku pardubického pivovaru. Více než dvě desítky účastníků se tak měly možnost dozvědět zajímavosti z historie pivovaru, poznat způsob výroby piva, ale také navštívit minipivovar přímo v pivovaru. Fotografie z akce nám poskytla jedna z účastnic ing. Vladimíra Vaňková.


Přednášku k 700. výročí Nemošic doplní prodej publikace "Nemošice v obrazech času"

obrázek k článku

V pořadí 284. Hovory o Pardubicku se budou věnovat nadcházejícímu 700. výročí městské části Pardubice ? Nemošice. Součástí přednášky Tomáše Jandy bude promítání dobových filmových záběrů z Nemošic a okolí pořízených v třicátých a čtyřicátých letech minulého století. V rámci akce bude možné zakoupit zcela novou publikaci ?Nemošice v obrazech času?, která obsahuje velké množství nikdy nepublikovaných dobových fotografií z Nemošic a okolí, ale i další fotografie nebo plány z Pardubiček, Mnětic nebo samoty Štětín. Akce se koná v rámci Hovorů o Pardubicku ve středu 13. prosince od 18 hodin v sále Jana Kašpara ve staré reálce na Komenského náměstí. Vstup je zdarma, široká veřejnost je zvána.


Večer věnovaný perníku vyvrcholil křtem publikace "Zač je Pardubický perník"

obrázek k článku

Jak jsme již psali, uspořádal Klub přátel Pardubicka spolu s firmou Alfredo Catering večer věnovaný Pardubickému perníku. V jeho rámci představil své umění například výrobce perníku Pavel Janoš, který nabídl zájemcům z řad veřejnosti možnost si vyzkoušet zdobení perníku, provozovatel perníkové chaloupky Luděk Šorm prezentoval nádherně tvarované dřevěné perníkové formy, paní Jarmila Janurová zase prezentovala perníkové dezerty. Součástí byly přednášky věnované historii výroby perníku, o hudební vystoupení se postaral folklorní soubor Baldrián, vyvrcholením byl slavnostní křest publikace Zač je Pardubický perník, kterou vydal Klub přátel Pardubicka. Publikaci je možné zakoupit v kanceláři Klubu přátel Pardubicka nebo v eshopu na http://www.kppardubicka.cz/cs/product/detail/17-ab-zet-pardubicka/163-zac-je-pardubicky-pernik/


Nová skříňka Klubu přátel Pardubicka

obrázek k článku

Klub přátel Pardubicka má od minulého týdne novou informační skříňku. Nachází se na sídlišti Dubina poblíž Kulturního centra přímo pod schodištěm k sídlu radnice městské části Pardubice 3. Zde tak můžete nalézt vždy aktuální informace o dění a činnosti Klubu přátel Pardubicka. Další tři informační skříňky Klubu se nacházejí na třídě Míru před bývalou pekárnou firmy Hrubý, dále pak v průchodu domu pan France, nejobsáhlejší informační skříňka se pak nachází přímo před halou hlavního nádraží jako součást dopravního terminálu.


O nás
Klub přátel Pardubicka
Buďme patrioty Pardubicka!

Předchůdcem dnešního Klubu přátel Pardubicka byl Klub přátel Velkých Pardubic, který působil v letech 1945-1948. Jeho předsedou byl Jaroslav Krupař. V šedesátých letech byla myšlenka existence spolku sdružujícího místní patrioty opět oživena a tak v roce 1965 vznikl tehdy při KD Dukla Klubu přátel Pardubic. Ještě v témže roce vyšlo první číslo časopisu Zprávy Klubu přátel Pardubic, který vychází bez přestávky po celých až dodnes.

Newsletter

Přihlášení k odběru novinek emailem